Tennislessen januari - maart 2025

Ons team van enthousiaste monitoren staat elke zaterdag en zondag klaar om uw kinderen keitoffe tennislessen aan te bieden. Onze jonge tennissers worden telkens ingedeeld volgens leeftijdscategorie en tennisniveau.

Elk schooljaar organiseren wij drie aparte lessenreeksen van telkens 10 of 6 tennislessen. Deze starten in de helft van september, van januari en van april.

Alles is bovendien inbegrepen in onze prijs: de tennislessen zelf, de monitor, de huur van de tennisvelden, al het materiaal (racketten, tennisballen, trainingsmateriaal,…) en uiteraard ook een sportverzekering.


Praktische informatie

Wanneer?

Zondagvoormiddag van 10.00u tot 14.00u

Waar?

In sportcentrum "Mariënborgh"

Sportcentrum Mariënborgh
Doornstraat 65 B
2650 Edegem

Leeftijdscategorieën

Leeftijdscategorieën

Onze jonge tennissers worden telkens ingedeeld volgens leeftijdscategorie en tennisniveau.

KLEUTERTENNIS (3 - 4 JAAR)

We willen onze allerkleinsten op een speelse en recreatieve manier laten kennismaken met tennis. Daarbij zal de nadruk vooral liggen op balinzicht, balvaardigheid en oog-handcoördinatie. Dit gebeurt steeds op een kindvriendelijke en speelse manier. Keitoffe tennisspelletjes en basisoefeningetjes zullen dan ook ruimschoots aan bod komen.

MINITENNIS (5 - 7 JAAR)

Hier zetten de kinderen hun eerste stappen naar het ‘echte tennis’. Op een speelse manier zullen onze minitennissers de juiste greep en houding aangeleerd krijgen. De nadruk zal vooral liggen op het leren en inoefenen van de forehand en backhand, maar ook de volley zal af en toe al aan bod komen. En geen paniek, uiteraard zullen ook de tennisspelletjes zeker niet ontbreken!

MIDITENNIS (7 - 9 JAAR)

Tijdens deze lessenreeks proberen we de forehand en de backhand te perfectioneren. Er wordt ook hard gewerkt aan de bal-bots-slaancoördinatie en aan de plaatsing van het lichaam t.o.v. de bal en in het veld. Onze miditennissers krijgen ook de beginselen van de opslag aangeleerd en tenslotte zal er nog specifiek gewerkt worden aan de forehand-volley.

TENNISINITIATIE (VANAF 10 JAAR)

Deze deelnemers beschikken al over een stevige basis van de verschillende tennisslagen. Tijdens deze lessenreeks besteden we dan ook specifiek aandacht aan de technische kant van alle basisslagen (forehand, backhand, opslag en forehand-volley) om zo te proberen elke slag te perfectioneren. Vanaf nu zal ook de tactische kant van het tennis iets meer aan bod komen. Enkele andere, meer specifiek-technische slagen, zoals de slice en de backhand-volley zullen hier ook aangeleerd worden. Ook niet ervaren tennissers zijn vanharte welkom !!!

Data & uren

Zondag van 10u tot 14u

Januari: 12 - 19- 26
Februari: 02 - 09-16 - 23
Maart: 16 -23 - 30 

URENLEEFTIJDSGROEPENSTARTDATUM
10u00-11u00Kleutertennis 3-412-01-2025
10u00-11u00Miditennis 7-912-01-2025
11u00-12u00Kleutertennis 3-412-01-2025
11u00-12u00Minitennis 5-712-01-2025
12u00-13u00Miditennis 7-912-01-2025
13u00-14u00Tennisinitiatie 10-1412-01-2025

Prijzen

10 tennislessen (10 x 1 uur)

  • Kleutertennis: € 105
  • Minitennis: € 105
  • Miditennis: € 105
  • Tennisinitiatie: € 105

Indien de inschrijving voor aanvangsdatum geannuleerd wordt, moet er ten allen tijde een administratieve vergoeding van 25€ per inschrijving betaald worden aan Tennis voor Kids vzw.

Wanneer u niet opdaagt of u annuleert na de startdatum zal het volledige inschrijvingsgeld opgeëist worden.

Wat breng je mee?

Het is voldoende dat de kinderen aangepast schoeisel dragen, d.w.z stabiele sportschoenen met properen zolen, en een sportieve rok/broek waarin ze gemakkelijk kunnen bewegen.

Wij vragen enkel om aan het begin van de lessenreeks een ‘Tennis voor Kids’-t-shirt aan te kopen.  Dit is het uniform van ‘Tennis voor Kids’. Deze kan u op de eerste lesdag aankopen aan ons onthaal op de locatie zelf voor het bedrag van €9

Hoe inschrijven?

Inschrijven kan uitsluitend via onze website. Na de inschrijving wordt er automatisch een ouder-account aangemaakt.

Via uw account kan u steeds het volgende doen:

  • uw inschrijvingen en facturen raadplegen
  • fiscale attesten raadplegen en afdrukken
  • medisch formulier aanpassen
  • persoonlijke gegevens aanpassen bv. adres

Als u het volledige inschrijvingsformulier op onze website heeft ingevuld, krijgt u meteen een automatische bevestiging doorgestuurd via e-mail. De inschrijving is vanaf dan definitief.

Indien u twee dagen na de reservatie nog steeds geen bevestiging heeft ontvangen, neemt u best even contact op met ons secretariaat.

Telefonische inschrijvingen, wijzigingen of annulaties worden nooit aanvaard.

Tennislessen januari - maart 2025

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x